Informatie ontwerp

testschermen

Test uw website vooraf!
Internet gaat over vinden en gevonden worden. Vindt de bezoeker van uw website snel de relevante informatie die hij zoekt? De Kernboodschap doet eenvoudige – snel te realiseren – gebruikerstesten gebaseerd op de methodiek van de Deense usability goeroe Jakob Nielsen. U voorkomt daarmee dat fouten of omissies achteraf hersteld moeten worden in de dure programmeringsfase, maar gelijk worden gecorrigeerd in de concept/ontwerpfase.

gebruikerstesten_02

Om de vindbaarheid van informatie tussen overheid en de burger te optimaliseren, heeft de Kernboodschap tal van gebruikerstesten gedaan. Onder meer voor Overheid.nl, het Commissariaat van de Media en voor Gemeente Purmerend. Via voorbeeldschermen werden verschillende doelgroepen getoetst en de bevindingen werden direct in de allereerste (concept)fase gerapporteerd. Hierdoor werden flinke besparingen bereikt in de realisatie (programmeerfase).

informatie-routing

Content is King
Een goede website is niet alleen ‘technology-driven’ maar ook gebruiksvriendelijk en inspireert de bezoeker tot het maken van vervolgacties. Bij complexe websites gaat informatie ontwerp van idee naar sitemap, van schets naar design, van wireframes naar functioneel ontwerp, van metatags naar SEO. De Kernboodschap heeft ruime ervaring met de meest uiteenlopende digitale communicatie middelen (internet, intranet, webstores, ezines, newsletters, apps, etc.). Om een duurzame relatie tussen afzender en ontvanger te bereiken speelt relevante informatie of het juiste aanbod de hoofdrol. Content is en blijft King…